skip to Main Content

Veelgestelde vragen

Over ons

Wat is seatinkopen.nl?

Via Seatinkopen.nl kun je eenvoudig jouw SEAT verkopen zonder gedoe. Laat je kenteken, kilometerstand van jouw SEAT, naam en telefoonnummer achter en je ontvangt gratis en vrijblijvend online een bod op je auto. Seatinkopen.nl is een onderdeel van De Waal Autogroep B.V.. De Waal is een familiebedrijf dat de merken Volkswagen, Audi, SKODA, SEAT en Volkswagen Bedrijfswagens met 9 vestigingen in Midden-Nederland.

Wij zijn gevestigd in Gorinchem, Tiel, Zaltbommel, Culemborg en Druten.

Hoe werkt seatinkopen.nl?

In vier simpele stappen jouw SEAT verkopen?

  1. Taxatie aanvragen
  2. Ontvang een bod op jouw SEAT
  3. Akkoord met je bod? Auto verkocht!
  4. Overdracht auto

Lees hier uitgebreid hoe je dit in 4 stappen doet.

Hoe kan ik mijn auto laten taxeren?

Via ons taxatieformulier kun je gratis en geheel vrijblijvend een taxatie laten uitvoeren. Je ontvangt binnen 24 uur een bod op jouw auto.

Kan ik bij jullie ook andere automerken laten taxeren?

Ja, dat kan. Bij De Waal Autogroep kan je de volgende automerken laten taxeren:

-Volkswagen, ga naar volkswageninkopen.nl
-Audi, ga naar audiinkopen.nl
-ŠKODA, ga naar skodainkopen.nl
-Volkswagen Bedrijfswagens, ga naar: volkswagenbedrijfswagensinkopen.nl

Is een online taxatie écht gratis?

Ja, je kunt kosteloos een online taxatie van je SEAT laten uitvoeren. Ook verder in het proces brengen wij geen kosten in rekening.

Kan ik mijn auto ook verkopen als er nog een financiering op zit?

Wij kunnen je auto in de meeste gevallen niet inkopen als er nog een financiering op de auto zit. Wil je je auto toch aan ons verkopen? Dan raden wij contact met je op te nemen met je financieringsmaatschappij. Kom je er niet uit? Onze collega’s staan je graag te woord. Je kunt ze bereiken via 085 – 0431968.

Hoe wordt er omgegaan met mijn persoonsgegevens?

Om jouw auto te taxeren hebben we minimaal de volgende gegevens nodig: het kenteken van jouw auto, jouw naam, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer.

De bescherming van persoonsgegevens vinden wij bij De Waal Autogroep enorm belangrijk. Je gegevens verwerken wij daarom ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Lees hier hoe wij met jouw gegevens omgaan.

De taxatie

Ik heb een taxatie aangevraagd, wat nu?

Op basis van de gegevens die wij van je hebben ontvangen gaan wij aan de slag. Je ontvangt van ons binnen 24 uur een e-mail met daarin een indicatief bod op jouw SEAT. Wij proberen altijd een zo realistisch mogelijk bod uit te brengen op jouw auto. Het kan voorkomen dat je het niet eens bent met ons bod. Wij willen je vragen langs te komen bij een van onze vestigingen. Door jouw auto op locatie te bekijken, kunnen wij elementen die de waarde van jouw auto verhogen goed bekijken.

Ik ben het niet eens met het bod op mijn auto, wat kan ik hieraan doen?

Wij proberen altijd een zo realistisch mogelijk bod uit te brengen op jouw auto. Het kan voorkomen dat je het niet eens bent met ons bod. Wij willen je vragen langs te komen bij een van onze vestigingen. Door jouw auto op locatie te bekijken, kunnen wij elementen die de waarde van jouw auto verhogen goed bekijken.

Ben ik verplicht mijn bod te accepteren?

Nee, je kunt via onze website geheel vrijblijvend een taxatie voor je SEAT aanvragen. Je bent zeker niet verplicht om ons bod op jouw auto te accepteren.

De verkoop

Ik heb jullie bod geaccepteerd, en nu?

Als je je bod op je auto hebt geaccepteerd dan maken wij graag een afspraak met je bij één van onze vestigingen. Tijdens deze afspraak maken wij de inkoop van je auto definitief. Je ontvangt van ons een vrijwaringsbewijs, dit is een bewijs dat de auto niet meer op jouw naam staat.

Hoe kan ik een afspraak maken voor de verkoop van mijn SEAT?

Je kunt eenvoudig een afspraak maken met één van onze collega’s, je kunt ze tijdens kantooruren bereiken via 085 – 043196 of het contactformulier.

Waarom moet ik langs komen op jullie vestiging?

Op basis van je kenteken, kilometerstand, omschrijving van jouw auto en foto’s hebben we een bod op je auto uitgebracht. Graag zien wij de auto voor een definitieve inkoop nog even in het echt. Zo kunnen we kijken of de omschrijving van jouw auto overeenkomt met de werkelijkheid. Komt de auto bij de overdracht overeen met jouw omschrijving? Dan geldt een 100% inkoopgarantie.

Daarnaast kunnen wij bij ons op locatie direct de auto laten overschrijven, zodat alle formaliteiten in één keer geregeld kunnen worden.

Waar kan ik langs komen voor de verkoop van mijn auto?

Voor de verkoop van je auto kun je langs komen bij één van onze 6 SEAT vestigingen:

De Waal Tiel
Marconistraat 14
4004 JM Tiel

De Waal Gorinchem
Bannepoort 4
4205 MZ Gorinchem

De Waal Culemborg
Rijksstraatweg 12
4103 NK Culemborg

De Waal Zaltbommel
Van Voordenpark 2
5301 KP Zaltbommel

De Waal Geldermalsen
D.J. van Wijkstraat 9
4191 NC Geldermalsen

De Waal Druten
Koekoek 23
6651 GP Druten

Kan er een verschil zitten tussen het bod dat ik via de e-mail/telefonisch heb ontvangen en het definitieve bod bij jullie op locatie?

Als jouw auto bij de overdracht overeen komt met de omschrijving, dan geldt een 100% inkoopgarantie. Het kan zijn dat jouw omschrijving niet helemaal overeen komt met de staat van je auto. Wij proberen altijd een zo realistisch mogelijk bod op jouw auto uit te brengen.

Kunnen jullie mijn auto ook ophalen?

Nee, voor de verkoop vragen we je bij ons langs te komen bij éen van onze 6 vestigingen. Je kunt eenvoudig een afspraak maken via 085 – 0431968.

Welke documenten moet ik meenemen bij de verkoop van mijn auto?

We willen je vragen de volgende documenten mee te nemen bij de verkoop van je SEAT: 

  • Compleet kentekenbewijs (deel I en deel I I);
  • Kentekenkaart (indien van toepassing);
  • Je auto sleutels (originele en je reservesleutel);
  • Je onderhoudsboekje (indien aanwezig);
  • Een geldig identiteitsbewijs.

Vergeet niet al je persoonlijke eigendommen voor de taxatie uit je auto te verwijderen.

Ik ben een deel van mijn kentekenbewijs kwijt, wat moet ik doen?

Ben je je kentekenbewijs kwijt of is dit beschadigd, dan kun je gemakkelijk en snel online een vervangend (nieuw) kentekenbewijs aanvragen via de website van de RDW.

Blijft mijn auto na de verkoop direct bij jullie staan?

Ja, na de verkoop van je auto blijft de auto bij ons op de vestiging staan. Nadat je auto is overgeschreven is de auto eigendom van De Waal Autogroep. Vanaf dat moment ben je officieel geen eigenaar meer van de auto.

Denk er aan dat je vervoer terug regelt nadat je je auto aan ons hebt verkocht. Vraag of iemand je wilt komen ophalen of plan je vervoer via 9292.nl.

Tip: vergeet ook je persoonlijke bezittingen niet uit de auto te verwijderen.

Wanneer ontvang ik het geld op mijn rekening?

Het geld ontvang je uiterlijk binnen 2 werkdagen op je opgegeven rekening via een bankoverschrijving.

Na de verkoop

Kan ik de verkoop van mijn SEAT nog terugdraaien?

In deze situatie ben jezelf de verkoper van een product, daarom kun je geen beroep doen op het herroepingsrecht.

Hoe zit het met mijn wegenbelasting?

Tijdens de verkoop van je auto hebben wij de SEAT direct gevrijwaard. Wij kunnen dit direct voor je doen, omdat wij zijn aangesloten bij de RDW. Als bewijs heb je van ons het RDW-vrijwaringsbewijs ontvangen. De Belastingdienst zet de motorrijtuigenbelasting op het moment van overschrijving direct stop. Heb je te veel belasting betaald? Deze ontvang je terug of wordt verrekend.

Hoe beëindig ik mijn verzekering?

Vergeet nadat je je SEAT aan ons hebt verkocht niet je verzekering stop te zetten. Met de vrijwaring die je van ons ontvangen hebt, kun je je verzekering direct stop zetten. Neem hierover contact op met de verzekeringsmaatschappij waar je jouw SEAT verzekerd had.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Tijdens kantooruren kun je contact met ons opnemen via 085 – 0431968 of vul het contactformulier in.

Back To Top